DE CE SUNT PERICULOSI RADICALII LIBERI ?

Radicalii liberi apar in mod natural in diverse procese metabolice care au loc în mod constant în organismul nostru ca un produs secundar al metabolismului din celule. Sunt, de fapt molecule sau atomi la care lipseste un electron din învelisul electronic al acestora. Aceasta conduce la instabilitate lor si necesitatea de a obtine acest electron lipsă din structurile înconjurătoare. Se creează astfel, o reactie în lant,: radicalul liber fură un electronul lipsă de la victimă (tesutul), pe care pune ochii. La rândul său, aceasta încearcă imediat să ia ceea ce a pierdut de la altcineva din apropiere.
Acest proces biochimic, aparent nesemnificativ, constituie, după oamenii de stiintă, cauza multor boli cronice răspândite. Cresterea numărului acestor dăunători, conduce la grăbirea îmbătrânirii celulare. Aceasta poate provoca rigidizarea arterelor, boli articulare, slăbirea imunitătii, aparitia diabetului, boala Alzheimer si Parkinson sau aparitia unor inflamatii recurente în organism. Radicalii liberi sunt chiar capabili să deterioreze structura ADN-ului, ceea ce poate conduce cu usurintă la cancer. O cale sigură pentru a rezista în mod eficient volumului mare de radicali liberi, îl reprezintă antioxidantii.

 

FRUCTELE ZEILOR

Acai creste în grupuri ciorchine, în palmierii din regiunea braziliană Paraná si Amazonia în special în zone inundabile, de-a lungul râurilor, unde formează plantatii mari. Locuitorii din zonă îl numesc fructul zeilor. Palmierul, este inclus în specia, care a fost denumită după muza mitologiei grecesti - Euterpe. Fără îndoială acest lucru s-a întâmplat nu numai datorită frumusetii palmierului, dar si pentru influenta uimitoare a fructelor de acai asupra sănătătii. Ca si aspect si culoare ne aminteste de afinele noastre, ca si gust, un amestec de fructe de pădure si ciocolată.

 

DESPRE ACAI NE VORBESTE LEGENDA

Odată trăia în regiunea braziliană Belem do Pará un mare trib indian care suferea din cauza lipsei de hrană. Multi dintre membrii săi mureau zilnic de foame. Tupa, seful tribului Itaki s-a gândit cum să rezolve această situatie. S-a decis să ia măsuri dure - toti copiii născuti în sat să fie sacrificati pentru ca tribul să supravietuiască. Exact în acea zi, fiica sa IACA a dat nastere unei fetite frumoase care a trebuit să fie sacrificată. Tânăra mama a căzut într-o disperare profundă. În fiecare noapte plângea nemângâiată în casa ei si a implorat pe Dumnezeu ca să-i deschidă ochii tatălui ei. Într-o noapte a auzit un copil indian plângănd si a iesit afară. Atunci a vazut-o pe fiica sa moartă, în picioare lângă palmieri. Copilul, însă, a dispărut imediat ca un fumul în vânt. După aceea IACA a îmbrătisat îndelung trunchiul palmierului, si cu bucurie în ochii lui se uită la fructele negre care cresteau în vârful plantei. Ulterior,seful de trib a pus să fie recoltate boabele de palmier si să facă din ele vin rosu, pe care l-a denumit ACAI ( IACA citit invers), în onoarea fiicei sale. De atunci, indienii au mâncat de asemenea si fructele proaspete, cu care apoi s-a hrănit tot tribul. Sacrificare copiilor a fost oprită.

 

Intoarcete la Ramissio Revitalizare

 

 

Ramissio Revitalizare
1000ml

Combinatia de Aloe Vera, Acai si Agave dispune de elemente terapeutice, compozitie unică, efecte complexe si gust exotic.

- contine multe vitamine si minerale

- revitalizarea organismului

Adaugă în coş