SECRETELE EFECTELOR TERAPEUTICE ALE CIUPERCII ALBE

Cea mai comuna sursa de beta glucani sunt peretii celulelor de drojdie. Alte surse sunt boabele unor cereale si ciupercile de mai sus. O atentie deosebită este dedicată studiului efectelor medicale ale polizaharidelor izolate din diverse specii de ciuperci, cea mai mare atentie este însă acordată. Asa numitelor ciuperci medicale ale căror polizaharide sunt în măsură să furnizeze organismului uman un efect imunostimulator mult mai puternic. De exemplu, beta glucanul din drojdie este putin eficient si de calitate redusă. Nu există nici un fel de medicamente, produse din beta-glucanul din drojdie. În schimb, există aproximativ 40 de diferite medicamente prescrise pe bază de retetă, produse din ciuperci.

Cel mai mare efect biologic îl are beta 1,3-D-glucanul, izolat, în principal din ciuperci medicinale albe (Hiratake). In această ciuperca pot găsi multe proteine importante, steroli, aminoacizi, acizi grasi, vitamine din gama B, vitaminele D, C, K, si o serie de minerale si oligoelemente (fier, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, seleniu, bor, iod) dar înainte de toate mai sus amintitul beta 1,3-D-glucan. Importantă este puritatea mare a glucanului. Există aproximativ 3.000 studii privind glucanul 1,3 si 1,6 dar nici una ditre acestea nu au fost făcute pe un glucan cu o puritate mai mică de 85%. Nu există nici o dovadă publicată, că produsul cu o puritate mai mică de 85% vor actiona la oameni. 1.3 si 1.6 sunt combinatii legate ale moleculelor de glucoză care stimulează sistemul imunitar. Important este numărul de conexiuni active. Numai conexiunile glucan 1,3 si 1,6 sunt cele care au un efect dovedit asupra sistemului imunitar.

 

CRESTE EFECTUL DE ABSORBTIE A MACROFAGELOR

Tocmai din ciupercile albe este izolat beta glucanul din produsul Ramissio Imimunity, care are o valoare nutritivă excelent. Ciuperca se cultivă în plus în regimul BIO. Foarte important este faptul că molecula beta 1,3-D-glucanul este rezistentă la mediul acid. La administrare se produce o trecere treptată, fără modificări, a glucanului prin stomac până în intestin. În intestin se află o cantitate suficientă de enzimă specifică beta 1,3-D-glucanoză care poate să dezintegreze glucanul. Substanta activă beta 1,3-D-glucan activează macrofagele, sporeste efectul lor absorbant, productia de citochine si a altor agenti de sustinere a imunitătii. Glucanul are efect antitumoral local si global, actionează împotriva scăderii imunitătii urmare a chimioterapiei, în special la pacientii cu risc ridicat de infectie. Interesantă este, de asemenea, utilizarea de glucan timpul tratamentului cu corticosteroizi. Glucanul poate completa capacitatea redusă de apărare a macrofagelor cauzate de această grupă de hormoni.

 

CAPTEAZĂ RADICALII LIBERI

În afară de efectul de activare a macrofagelor, glucanul actionează ca si captator al radicalilor liberi si ca antioxidant. Dintre radicalii liberi, este cel mai apropiat este de radicalii liberi hidroxilici, care se reflectă pozitiv în tratamentul bolilor de iradiere. Radicalii liberi apar si ca urmare a unei alimentatii incorecte sau prin consumul excesiv de alimente cu conservanti. De aceea glucanul este un supliment alimentar adecvat pentru tratamentul radicalilor liberi generati de produsele alimentare.

 

 

LA O UN NIVEL MARE DE COLESTEROL

Beta glucanii au un impact semnificativ asupra functionalitătii sistemului imunitar, imbunătătirea imunitătii se manifestă în apărarea organismul impotriva virusurilor, bacteriilor si parazitilor, prevenirea si tratarea cancerului. În plus fată de aceste efecte imunomodulatoare,beta glucanul, scade colesterolul si ajută în tratamentul hipertensiunii arteriale. Expertii avertizează însă că este necesar să se facă distinctie între efectele beta glucanului si substantele imunostimulatoare. Efectul substantelor care stimulează sistemul imunitar poate conduce la o reactie excesivă a organismului si poate provoaca astfel boli autoimunitare. (Ele sunt generate de reactia anormală a organismului fată de proprii antigeni). Beta glucanul creste "eficienta" sistemului imunitar, fără să se ajungă la o reactie excesivă.

 

CONTRA DIABETULUI

În zilele noastre, tot mai multi oameni se îmbolnăvesc de diabet. Complicatiile pe care le provoacă pot fi atenuate printr-un aport zilnic de beta glucan, care ajută la controlul nivelul zahărului din sange, creste productia de insulină, reduce colesterolul si mentine tensiunea arterială în limite normale.

 

PROTECTIA ÎMPOTRIVA RADIATIILOR

În perioada actuală, mediul ambiant este literalmente infestat cu diferite forme de radiatie - razele ultraviolete ale soarelui si razele cosmice, ecranele computerelor, raze X sau avioanele de transport. Macrofagele activate sunt capabile să capteze mai bine si să dezactiveze celulele afectate de radiatii si nu le permite să se reproducă. De o mare importantă în situarea glucanului între substantele medicamentoase este confirmarea stiintifică a faptului că acesta are un efect pozitiv asupra maladiilor, la care se folosesc radiatii si efectul de protectie ridicată împotriva efectelor adverse ale "găurilor de ozon".

 

EFECTUL ASUPRA INIMII

 

Este dovedit faptul că după administrarea pe timp de cinci săptămâni de beta glucani, persoanelor cu nivel ridicat de colesterol, starea de sănătate a acestora s-a îmbunătătit substantial. În afară de reducerea colesterolului total li s-a redus înainte de toate nivelul colesterolului rău LDL. Preparatele cu concentratii mai mari de glucani, cum ar fi imunitatea noastră Ramissio, ajuta in mod cu o concentratie ridicată de glucani cum este de exemplu Ramissio Immunity, ajută semnificativ starea generala de sănătate a inimii si sistemului circulator.

 

REGENERAREA PIELII

Glucanul este un produs adecvat pentru tratarea si vindecarea rănilor. Aplicat pe portiunea de piele problematică sau afectată, actionează ca element antiinflamator si prin efectul de vindecare si calmare activează macrofagele din piele. Acest lucru permite o vindecare mai rapida a tesuturilor deteriorate. În ansamblu contribuie la regenerarea pielii, proprietate care este folosită în tratamentele cosmetice.

Intoarcete la Ramissio Imunitate

 

 

Ramissio Imunitate
500ml

Sirop cu multivitamine cu gust de portocale si continut de beta-glucan.

- functionarea corespunzătoare a sistemului imunitar

- protejeaza celulele

- reduce oboseala

Adaugă în coş